Over Melanie

 

Ik ben Melanie. Psycholoog en Gewichtsconsulent. Door beide disciplines te combineren help ik mensen met het maken van een verandering in hun leefstijl. De hulpvragen die ik behandel zijn heel divers. Ze variëren van gewichtsproblemen tot energieverlies of depressieve gevoelens. Neem gerust contact op om te informeren of ik jou kan helpen. 

 

In 2010 ben ik begonnen aan de studie klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn master in 2013 heb ik de opleiding tot gewichtsconsulent tevens gevolgd.

 

Voeding en psyche nauw verbonden

Uit persoonlijke interesse ben ik de opleiding tot gewichtsconsulent gaan volgen. Ik was al langere tijd bezig met gezonde voeding. Echter waren alle artikelen, blogs en berichtgevingen op het internet zeer verwarrend. Ik zocht voor mijzelf een antwoord op de vraag wat nou precies gezonde voeding was. Mijn antwoord vond ik in de opleiding tot gewichtsconsulent. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat psyche en voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Samen vormen ze een zeer belangrijk deel van de lifestyle en hierdoor zijn ze mede bepalend of iemand goed in zijn vel zit of niet.

Afvallen en het veranderen van het eetpatroon zijn psychologische processen die bij voorkeur door een psycholoog dienen te worden begeleid. Bij het veranderen van de leefstijl komt meer kijken dan vaak in eerste instantie gedacht wordt. Psyche en voeding spelen op elkaar in. 

 

Voor wie

Ik help als psycholoog en gewichtsconsulent mensen met het aangaan van een gezonde leefstijl en/of een gezond voedingspatroon. Hierbij gebruik ik mijn kennis en vaardigheden uit beide disciplines. Ik ga te werk als een leefstijlcoach. Ik ben er voor iedereen die iets in zijn/haar leven wilt veranderen. Ik pak niet alleen het probleem aan door te ontdekken met de cliënten waardoor men te zwaar is of een ongezonde of ongewenste leefstijl heeft. Ik pak het onderliggende (psychologische/psychosociale) probleem aan. Verder geef ik tools en handvatten om een nieuwe gezonde leefstijl of nieuwe gewoontes aan te leren en te zorgen dat deze blijvend zijn. Door niet alleen te helpen met gewichtsbeheersing/het aangaan van een gezonde leefstijl maar ook het onderliggende probleem aan te pakken onderscheid ik mij van andere gewichtsconsulenten.

 

Mijn aanpak 

Mijn aanpak is persoonlijk en het advies is op maat gemaakt. Ik houd in mijn advies rekening met de hulpvraag, de achtergrond, de leeftijd, het leefritme, het werk, gezinssamenstelling, voedingsvoorkeuren, geloof, overtuigingen en budget. Kortom mijn benadering is persoonlijk en gebaseerd op de individuele situatie en behoeften. Verder heb ik samenwerkingen met tal van andere disciplines waardoor altijd een zo goed mogelijke zorg gegarandeerd kan worden. Mijn doel is om te zorgen dat u weer lekker in uw vel komt te zitten, zelfstandig een gezonde leefstijl kunt voortleven en leert hoe u moet ingrijpen wanneer het even minder gaat.