Help! Het is Pasen!

De paasdagen komen er weer aan. Dat betekent ook dat er weer paaseitjes en andere lekkernijen op tafel komen te staan, waardoor de kans groot is dat je in de verleiding komt om ervan te snoepen. Niet dat dat erg is, de feestdagen zijn er natuurlijk om van te genieten, maar toch hieronder een aantal tips om de balans erin te houden

 

-               Zoals eigenlijk met alle feestdagen, bepaal je grens. Bedenk van tevoren dat je een doel hebt en probeer je eraan te houden. Zondigen mag natuurlijk, maar je bent de baas over jezelf en dus ook de baas over wat je jezelf toestaat te eten. Als je wat meer eet dan normaal is er geen man overboord, maar probeer voor jezelf een grens te bedenken en ga daar niet (teveel) overheen.

 

-               Bak je eigen lekkernijen. Kant en klare cakes, koekjes, wat nog meer is natuurlijk makkelijk, maar je weet niet precies wat er in zit. Waarschijnlijk is er een gezondere variant op die lekkere cake die je in de supermarkt vindt.

 

-               Drink veel water! Elke keer als je in de verleiding komt om wat lekkers te pakken, drink je eerst een glas water. Water zorgt voor een vol gevoel en waarschijnlijk heb je dan niet eens zin om nog wat lekkers te pakken. En als je dat wel hebt, mag je best wat pakken.

 

-               Probeer jezelf bewust te maken dat je aan het eten bent en voel aan wanneer je vol zit. Heel vaak hebben we de neiging om toch door te eten omdat er zoveel lekkers op tafel staat, maar wees je ervan bewust dat als je vol zit, je ook daadwerkelijk vol zit.

 

-               Zorg voor beweging. Pak de fiets of ga lekker naar buiten als het mooi weer is. Dat zorgt voor een goed humeur en voor een fitter gevoel, waardoor je waarschijnlijk niet eens meer zin hebt om die paaseitjes te pakken.

 

Heb je even geen inspiratie om die Paasdagen te vullen met lekkere dingen? Hier staan een aantal lekkere recepten op een rij:

 

Overheerlijke Eggs Benedict: https://ohmydish.nl/recipe/eggs-benedict/

Gezonde snacks voor op tafel: http://www.francescakookt.nl/makkelijke-paas-snacks-waar-een-eierdoos-al-niet-goed-voor/

Toetje zonder je schuldig te voelen: http://uitpaulineskeuken.nl/2011/07/bananen-ijs-zonder-ijsmachine-2.html

 

- Jennifer

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0