AALO Fitness Trainer

Als je vroeger tegen mij had gezegd dat ik sporten enorm leuk zou vinden, dan had ik je vierkant uitgelachen. Ik had er altijd zo’n enorme hekel aan. Op de basisschool kwam ik vaak expres te laat, zodat ik te laat was voor de gymles en niet mee kon. Maar nu zijn we heel wat jaren verder en kan ik je vertellen dat ik sporten zo enorm leuk vind. Zo erg zelfs dat ik bezig ben om fitnesstrainer te worden.

 

Ook al heb ik veel gelezen en weet ik door ervaring al het een en ander, het is toch prettig om dit zwart op wit te hebben. Daarom heb ik in december de spoedopleiding fitness trainer level 1 van de AALO gevolgd. Deze opleiding duurt een week en na deze week weet je alle basisstof.

 

Ondanks dat het ‘maar’ een week was, vond ik het behoorlijk pittig. De lesdagen waren van tien uur tot half vijf en je bent echt alleen maar bezig met sport. Zowel de theorie als de praktijk. Gelukkig had ik toffe master trainer die ervoor zorgde dat ik mijn concentratie er de hele dag bij had (en dat gebeurd niet vaak, ben snel afgeleid) en er was genoeg afwisseling tussen theorie en praktijk. Met de theorie leer je onder andere de basis anatomie, krijg je informatie over de basistoestellen in de sportschool en leer hoe je trainingsschema’s maakt en waar je allemaal rekening mee moet houden.

 

Natuurlijk sluit je de opleiding af met een theorie- en praktijkexamen (anders zou het geen opleiding zijn, haha). Het theorie examen vond ik niet heel spannend, maar het praktijkexamen daarentegen.. Daar was ik zo zenuwachtig voor. Ik wist precies wat ik moest doen, had het helemaal in mijn hoofd, maar toen ik daadwerkelijk mijn examen moest doen.. Man, man, man. Ik kwam door de zenuwen amper door mijn woorden. Misschien kwam dat ook wel doordat ik precies in gedachten had hoe het moest gaan. Tijdens het examen wordt je als het ware geschaduwd door een examinator en die geeft je daarna een eindbeoordeling.

 

Ik was binnen twintig minuten klaar, prima op tijd. En daarna volgde mijn eindgesprek met mijn examinator. Ze vroeg als eerst hoe ik het vond gaan en gaf me daarna een aantal tips, waaronder dat ik op mijn houding moest letten. Want ik kwam onzeker over. Logisch, want zo voelde ik mij ook. Ze zei me dat ik dat echt moest loslaten, want ik had een prima examen afgelegd en er stond een echte fitnesstrainer voor haar. Een groter compliment kon ze mij niet geven. Ze moedigde me ook aan om door te gaan en mezelf te blijven ontwikkelen.

 

En dat ga ik doen ook. In juni ga ik beginnen aan level 2 en daar kijk ik nu al enorm naar uit. Ik hou ervan om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen, voornamelijk op fitnessgebied.  

 

- Jennifer Duinkerken

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Ella (vrijdag, 30 november 2018 14:42)

  Hi, wat een leuk stukje. Ik reageer omdat ik mijzelf erg herken in je ervaring. Momenteel volg ik ook level 1 via AALO. Zelf heb ik het net omgekeerd. Ik kamp met bepaalde faalangst voor theorie examens. Elke x weet ik ze weer te halen maar mijn grootste angst is altijd om te zakken. Ik heb het boek 2x doorgelezen en flink latijn gestampt. Heb je nog tips voor mij voor mijn theorie examen zondag?

 • #2

  Jennifer (vrijdag, 30 november 2018 16:02)

  Hi Ella,

  Wat leuk dat je bezig bent met deze opleiding! De enige tip die ik je mee kan geven is dat je je niet al te druk moet maken, ondanks dat je faalangst hebt. Je hebt het boek goed doorgelezen (twee keer zelfs) en je hebt je goed verdiept in Latijn. Aan je voorbereiding kan het niet liggen. Ook denk ik dat je goed hebt opgelet tijdens de lessen, dus het gaat echt goed komen. Lees de vragen goed door voordat je antwoord geeft en ga vooral niet twijfelen aan jezelf. Je kan dit! Heel veel succes zondag!

 • #3

  Ella (vrijdag, 30 november 2018 23:08)

  Thx voor de leuke reactie:) Ja, de opleiding is erg leuk maar vooral leerzaam. Gaat ook zeker goed komen, even stoute schoenen aantrekken en zelfverzekerd zijn.

  Fijne avond!