Ben jij een flexitariër?

Ben jij het ook? Het schijnt dat meer dan de helft van de Nederlanders flexitariër is. Zo ongeveer 86% om precies te zijn. Een flexitariër eet minstens één keer in de week geen vlees. Sommigen kiezen hier heel bewust voor, anderen doen dit onbewust. Eens per week vlees laten staan is goed voor de gezondheid en het milieu en daarnaast ook nog eens bevorderlijk voor het dierenwelzijn.

Vaak is ontbijten en lunchen zonder vlees voor de meeste mensen prima te doen. Echter heeft het avondeten zonder vlees een flauw en saai imago. Tijd om dit imago van tafel te vegen! Wat nou als je als flexitariër kan genieten van een heerlijke burger? Ik geef een recept voor een smaakvolle vegetarische burger. Hiermee kan je moeiteloos eens in de week het vlees laten staan.  Naast dat deze burger vegetarisch is, is deze ook nog eens gezond. Lekker en verantwoord dus!

Champignonburger

Benodigdheden voor 1 burger

  • 70 gram champignons
  • 0,5 eetlepel bloem
  • 1 boterham
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 10 gram noten naar keuze
  • 1 ei
  • ½ ui
  • Peper en zout

Bereiding:
1) Snijdt de champignons en de ui fijn. Bak deze in een beetje olie of boter. Op smaak brengen met zout en peper. Bak tot de champignons wat geslonken zijn en de ui glazig is. Hak de noten fijn en bak deze nog even kort mee.
2) Haal de korstjes van de boterham. Snijdt de boterham in kleine stukjes. Meng het brood met de bloem. Voeg het ei en de champignonmengsel erbij.
3) Kneed met je handen. Maak van het mengsel een burger.
4) Haal de burger door het paneermeel. En bak ze in olie tot ze een beetje goudbruin zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0