Tips om goedkoop gezond te eten

  • Vaak zijn bessen en bosvruchten het gehele jaar door tegen de dure kant. Deze zijn bij bijna alle supermarkten in het vriesvak te vinden. Hierdoor kan je toch goedkoop een smoothie maken of het door de yoghurt eten.
  • Eet groenten uit de diepvries. Groenten en fruit uit de diepvries hebben net zo veel vitamines als van de versafdeling. Echter is het uit de diepvries vaak stukken goedkoper.
  • Grootverpakkingen zijn relatief vaak goedkoper dan kleinere verpakkingen. Het kan zijn dat een grootverpakking te groot is voor jouw gezin om in één maaltijd te gebruiken. Je kan het in meerdere maaltijden verwerken. Bijvoorbeeld spinazie. Gebruik het de ene dag als warme groente en gebruik het de volgende dag als salade.
  • Neem voor het boodschappen doen eens de tijd om te kijken wat er in jouw favoriete supermarkt allemaal in de aanbieding is. Zijn het producten die je veel gebruikt en zijn ze lang houdbaar, dan kan je hier natuurlijk meerdere van inslaan. Verder zijn bepaalde verse producten ook geschikt om in te vriezen.
  • Groente en fruit zijn op de markt vaak goedkoper dan in de supermarkt. Let wel op dat op de markt de prijzen nog meer seizoensgebonden zijn! Het kan ontzettend veel schelen om boodschappen op de markt te halen. Nog goedkoper kan het wanneer je het laatste uurtje van de markt je boodschappen inslaat.
  • Gezond eten heeft een duur imago door de vele hypes. Bedrijven spelen hier slim op in. Iedereen probeert een verantwoord en gezond product op de markt te brengen. Probeer logisch te blijven nadenken. Veel producten die al jaren bestaan zijn net zo puur en gezond. Havermout is bijvoorbeeld ontzettend goedkoop van het huismerk maar weer heel duur als er speciale smaken en dergelijken zijn toegevoegd. Probeer basisproducten te blijven gebruiken.
  • Gooi restjes niet weg. Het restje avondeten van de vorige dag kan vaak prima voor lunch of tussendoortje doorgaan. Mocht je heel veel overhouden dan kan het vaak prima ingevroren worden
  • Wanneer je nieuwe gezonde recepten gaat proberen wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen. Vaak worden en dure kruiden gebruikt als garnering of zitten en dure ingrediënten in die niet per definitie nodig zijn. Wees creatief, laat producten weg die eigenlijk niet nodig zijn of vervang ze voor een goedkopere variant.