Oregano

Wist je dat oregano meer antioxidanten levert dan appels en bosbessen? De hoeveelheid antioxidanten per gram wordt alleen overtroffen door kaneel. Oregano bevat 20 keer zoveel kanker bestrijdende stoffen dan de meeste andere kruiden. Daarnaast is het ook rijk aan diverse vitaminen en mineralen. Een super gezond kruid dus! Oregano, een lid van de mint familie, is inheems in het Middellandse Zeegebied en Centraal-Azië. Het heeft ovale, puntig groene bladeren en buisvormige bloemen. Het zijn de bladeren die worden gebruikt in de keuken. Het is een aromatische kruid en heeft een peperige smaak. De gedroogde oregano heeft vaak meer smaak dan de verse. Oregano wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken, maar is ook lekker om door een salade te doen of om aardappeltjes mee te kruiden. Daarnaast is het ook erg verfrissend om oregano in je fles/kan met water te doen. Het gehele jaar door is het te verkrijgen in de supermarkt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0