Flovor King

Opzouten met dat zout! Heel lang geleden toen paleo voor het eerst hip was, waren er nog geen koelkasten of andere geavanceerde koelingssystemen. Zout werd gebruikt om voedsel langer te bewaren. Nu er koelkasten zijn wordt zout nog steeds veelvuldig gebruikt. Naast dat het een goedkope smaakmaker is, is het ook een smaakversterker. Dit is de reden dat kant en klare voedingsmiddelen veel zout bevatten, de smaak van het product wordt met zout gemakkelijk versterkt. Naast dat er veel zout in kant en klare producten zit, gebruikt de gemiddelde Nederlander

ook te veel zout tijdens het koken. Het is natuurlijk gewoon een gemakkelijke smaakmaker. 


Het lichaam kan niet zonder zout, maar te veel zout kan zeer schadelijk zijn. Het advies is om niet meer dan 6 gram zout per dag binnen te krijgen. Echter krijgt in Nederland 85% van de bevolking dagelijks te veel zout binnen. Mannen eten gemiddeld 9,9 gram zout en vrouwen 7,5 gram zout per dag! Het binnenkrijgen van te veel zout kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten en zelfs nierziekten. 

 

Let op bij het eten van kant en klare producten. Op de verpakking staat de hoeveelheid zout genoteerd. Het gaat niet alleen om kant en klare maaltijden, maar om alles met een verpakking. Denk bijvoorbeeld aan chips, snoep, brood, sausjes en pakjes/zakjes. Daarnaast kan je heel goed smaakvol je eten bereiden zonder te veel zout toe te voegen. Een goed product om eten smaakvol mee te kruiden is Flavor King

 

Flavor King is laag in zout, suikervrij, glutenvrij en bevat geen MSG. MSG wordt gebruikt om kunstmatige smaken te creëren. Dit zorgt voor hogere insuline gehaltes en kan het metabolisme beschadigen. Flovor King is er in verschillende smaken en kan hierdoor veelzijdig gebruikt worden. Gebruik het om vlees of vis mee te kruiden of over je rauwkost. Daarnaast zijn de kruiden ook erg smaakvol op (zoete) aardappel, rijst- en pastagerechten en op veel soorten groenten. Speciaal voor mijn cliënten is er een kortingscode aangemaakt. Stuur mij een mailtje voor de code en plaats je bestelling bij Flavor King! www.flavorking.nl  

 

- Melanie Broekhof 

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0